Kalandsziget-Tiszafüred

 Magyarország legnagyobb ártéri kalandparkja

 

A Kalandsziget a Tisza-tó fővárosában Tiszafüreden helyezkedik el és számtalan élményekkel teli programot kínál mindenki számára a sport és szabadidő aktív eltöltésére egy csodálatos erdei környezetben. A több mint 18 hektár területű ártéri szigeten olyan játékokkal találkozhatnak a kalandkeresők, mint a 140 akadályból álló kötélpálya a magasban és földközelben, 15 méter magas, sport – és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátó toronnyal, 300 és 400 méter hosszú kötélcsúszda, játszótér, minigolf, íjászpálya, trambulin és még sok egyéb érdekes játék.

A Kalandsziget tartalmas és aktív kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.%u200B Az élményekről meg mi gondoskodunk! Látogasson el hozzánk!

 

Kötélpályák

 Az összesen 140 játékelemből álló, különböző nehézségű pályák pókhálószerű egymásra épülésének és átjárhatóságának köszönhetően soha nem látott szabadságot nyújt a kreatív játékosoknak arra, hogy kedvük szerint próbára tegyék erejüket és bátorságukat.

 A gyerkőc kötélpályán a legkisebbek profi alpintechnikai felszereléssel a méterükre tervezett, de a felnőttekével pontosan megegyező izgalmas akadályokat küzdhetnek le a fák közötti élményelemeken.

Extrém csapatépítő pályánk igazi próba elé állítja a csapat együttműködő képességét. Legyen közös a siker barátaival vagy kollégáival.

 Mászófal

 A különleges formatervezésű mászófal és kilátó a kalandpark legemblematikusabb játékeleme, amely nem csupán esztétikumában egyedülálló.

A 15 méter magas falon a mászóutak kialakításának lehetősége végtelen, így egyaránt feledhetetlen élményt nyújt a falmászással ismerkedőknek és a profi versenyzőknek egyaránt. Különleges kialakításának köszönhetően mozgássérültek is használhatják.

300 és 400 m óriáscsúszópálya és kilátó torony

 

A mászótorony tetejéről induló 300 és 400 méteres kötélcsúszdák nem csupán a szabadon siklás élményével ajándékoznak meg, hiszen a magasból kivételes kilátás nyílik nem csak a Kalandszigetre, hanem a Tisza-tóra is. A kilátó torony akadály-mentesített, speciális emelő szerkezet segítségével juthatnak fel a mozgásukban korlátozottak.

Fészek-tanösvény a lombkorona szinten

 

A kalandpark nem csupán az extrém élményekre vágyóknak kínál maradandó élményt. A lombkoronában elhelyezkedő tanösvény egyedülálló konstrukciójának köszönhetően kisgyermektől a nagymamáig minden korosztály testközelből ismerkedhet meg a Tisza-tó csodálatos élővilágának egy eddig elérhetetlen szegletével.

Íjászat

 A népszerű szabadidő sportot a klasszikus mód mellett egy különleges pallóúton lévő pályán is kipróbálhatják az érdeklődők. A természetes akadályok között haladó ösvényen különböző lőállásokból célozhatnak az alkalmi íjászok fix célokra

Játszótér

 A kalandsziget játszótere elsősorban a kisgyermekes családoknak kínál nagyszerű és biztonságos szórakozást. Míg a nagyok felnőtt játékokon teszik próbára a képességeiket, addig a kicsik életkoruknak megfelelő, biztonságos játékokon szórakozhatnak.

Minigolf pálya

A kevésbé megerőltető szabadidő sportok kedvelőinek kedvenc játéka lesz a Kalandsziget minigolf pályája. A gyönyörű vízparti környezetben lefektetett épített pálya-rendszer a kezdők és a sportolók igényeinek is kiválóan megfelel.

Kategóriák

  • Kötélpálya-rendszerek
  • Tanösvények
  • Íjászpálya
  • Minigolf
  • Játszótér
  • Trambulin
  • Kilátótorony
  • Programok (családi, céges, osztálykirándulás, csapaépítő-tréningek)

Tisza Balneum Hotel****

 

A szállodakomplexumot egy kétemeletes 51 szobás (44 db kétágyas és 7 db lakosztály) főépület és 8 különálló kétszintes cölöpökön álló ház alkotja, ahol további 16 apartmanban élvezhetik vendégek a vadregényes Tisza-tó által nyújtott lenyűgöző kilátást.

Megközelítés

 

Budapest felől az M3-as autópályán Füzesabonyig (114 km), majd onnan a 33-as számú főúton Debrecen irányában (36 km), vagy Debrecen irányából (76 km) a 33-as számú főúton juthatunk el Tiszafüredig. Szolnok irányából a 4-es számú főközlekedési úton, majd a 34-es számú főúton haladva érhető el a város.

Tiszafüred városán belül Füzesabony felől érkezve az első közlekedési lámpa előtti, Debrecen irányából a második közlekedési lámpa utáni kereszteződésben a MOL benzinkút iránya felé tartva a vasúti átjárót követően jobb irányba fordulva érhető el a Kalandsziget fogadóépülete.


GPS: 47°37´23.86´´ ; 20°44´39.14´´

 

Kalandsziget Tiszafüred

5350 Tiszafüred, Kistisza utca 2.

Tel: 36-20/921-4112

www.kalandsziget.hu