Elkészült a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum

2016-09-13 15:37:46

Alig fél év alatt, mintegy 500 millió forint uniós támogatásból felépült Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden. A létesítményt várhatóan 2016 tavaszán vehetik birtokba a látogatók - mondta el a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára, egyben a projekt turisztikai szakértője. A három szintes, 1362 négyzetméter alapterületű, egyszerre akár 100 kerékpáros fogadására is alkalmas komplexum alapkövét idén március végén tették le és a kivitelezés október végére befejeződött.

 

A teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztés nem csak az infrastruktúrát bővíti, de számos innovatív kerékpáros szolgáltatást is biztosít a síkvidéki-, természet közeli kerékpározás szerelmeseinek. Ilyen lesz többek között a mobil kerékpár-szerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, pihenő, vagy a túrában elfáradt gyermekek, szülők visszaszállítása a kiindulási helyre.

A projekt eredményeként legalább 3 új munkahely jön létre az új komplexumban, mely a számítások szerint így működésének harmadik évétől évente 40-50 ezer látogatót fogadva önfenntartóvá válhat.

Kép forrás: MTI Fotó: Bugány János