25. Szolnoki Gulyásfesztivál

2023-09-06 16:51:08

Tali a 25. Szolnoki Gulyásfesztiválon?

 

A Gulyásfesztivál múltját és remek hagyományőrző jellegét minden szolnoki szinte kötelezően ismeri. Vagy azért mert már részt vett rajta vagy azért, mert részt fog venni rajta. A nagy múlttal rendelkező esemény Szolnokon, az Alföld szívében idén jubilál, immár 25. alkalommal hívja közös szórakozásra és tartalmas időtöltésre a családokat, baráti és munkahelyi közösségeket    szeptember 8-án és 9-én. A változatos és színes színpadi programok mellett megközelítőleg 100 kereskedő várja a látogatókat: a remek színpadi programok, hagyományőrző ételek és házias finomságok mellett, népi kézművesek portékái is megtalálhatóak lesznek a fesztiválon idén is.

A családosoknak, gyermekekkel érkezőknek különösen sok programot ígérnek a szervezők: lesz röplabda, tollaslabda, mézeskalács díszítés, bogrács bajnokság, Piros lábos játszóház, Napsugár Gyermekház kézműves foglalkozása és fajátékai, Füle tanya lovagoltatással és állat simogatóval, ugrálóvár, trambulin, mini ufó, játszóház, íjászat, lepénysütés és még sok-sok vidám program.

Jó hír azoknak, akik csak enni szeretnék a gulyást, ám nem vállalják a főzést. Ők három ún. gulyásponton 2250 Ft-os egységáron vásárolhatnak gulyás menüt, ami egy tál szolnoki sertésgulyást és egy adag almalevet tartalmaz.

 

A gulyáspontok helyei:

 

  • A gulyás színpadunkkal szemben (Lugas Vendéglő standja)

 

  •  Gyaloghíddal szemben (Heaven Bisztró standja)

 

  • Tiszaligeti játszótér előtt (Heaven Bisztró standja)

 

A rendezvény plakátját a részletes programokkal itt találjátok: 

 

 

Kivel találkozunk?